Kære Hesteejer

Østjyllands Hestepraksis kan tilbyde røntgen af din hest med Digitalt Røntgen. Vi har genemsøgt markedet for at få netop det digitale røntgensyatem, der giver en kvalitet, som vi kan stå inde for. Det er ikke nok, at det er digitalt, kvaliteten skal også være i top. Systemet hedder EKLIN EDR3 MARK II, og er et såkaldt direkte digitalt system således, at der fra receptorpladen går en ledning direkte til en computer, hvorpå billedet ses i løbet af 2-3 sekunder. Kvaliteten er unik, selv efter at billederne er pakket i jpg-filer og sendt pr. e-mail. Der har kun været yderst positive tilbagemeldinger om billedkvaliteten fra dyrlæger fra bl.a. USA og Tyskland.

Det skal lige understreges, at Østjyllands Hestepraksis er en én-mands hestepraksis. Det er derfor altid Ole Sonne , som foretager røntgen-optagelserne. Dette indebærer således også, at der kan være dage, hvor alle tider er bookede. Bestil derfor røntgen så tidligt som muligt. Det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre at opfylde et ønske om en røntgenfotografiering samme dag, som det bestilles. Det er vores princip, at alle kunder skal have en god service, og dem som er blevet lovet besøg til en bestemt dag, de skal også have det.

Handel
Østjyllands Hestepraksis laver mange undersøgelser af heste vedrørende handel – både med udlandet ( USA, England, Norge etc ) og lokal handel i Danmark. I den forbindelse udføres ofte røntgenundersøgelse af hestene.
Røntgenbillederne sendes derefter oftest til køberens dyrlæge eller f.eks. til auktionens veterinære ansvarlige ( ex. Newmarket i England ). Østjyllands Hestepraksis har fået meget fin kritik af røntgenbilledernes kvalitet fra dyrlæger i både USA og England.
For at opnå den optimale kvalitet af røntgenbillederne er det meget vigtigt at få den rette eksponering, god centrering på billedet af den relevante knogle, samt en meget nøjagtig benstilling af hesten. Da Østjyllands Hestepraksis tager røntgenbillederne ude på stutteriet, rideskolen m.m. er det ligeledes vigtigt at have hesten placeret på et plant underlag. Og derudover er der på selve røntgenapparatet placeret flere vaterpas, der kan sikre at eksponeringen foregår nøjagtigt i den ønskede vinkel.

Haltheder/tilskadekommet
I forbindelse med halthedsundersøgelser eller tilskadekommet hest kan det være indikeret at tage røntgenbilleder for at stille endelig diagnose og klargøre problemets omfang. Dette udføres også på stedet.

Med venlig hilsen

Ole Sonne