Hestepraksis


Gå til indhold

Røntgenundersøgelse-generelt

Ydelser

Kære Hesteejer

Vi kan nu med stor glæde informere om, at vi efter 3 års gennemsøgning af markedet nu har investeret i det, efter vores overbevisning , optimale digitale røntgensystem. Vi har indtil nu taget analoge billeder af en meget fin kvalitet, og kravet har været, at det digitale system skulle levere mindst samme kvalitet. Der er utallige digitale systemer på markedet, og ikke alle giver samme kvalitet. Den faglige kvalitet har netop været kernepunktet i denne sammenhæng. Fordelene ved digitale billeder er så ydermere , at de er lettere at sende, og man skal ikke hjem og fremkalde bagefter. Vi behøver aldrig at køre ud og tage et nyt billede ved en mistanke om en forandring.

Alt dette for at forklare, hvorfor det godt kan tage 3 år at få købt det rigtige system. Det mener vi, at vi har nu. Vi mener simpelthen , at vi nu har verdens for tiden bedste digitale røntgensystem til hestepraksis til rådighed. Systemet hedder EKLIN EDR3 MARK II, og er et såkaldt direkte digitalt system således, at der fra receptorpladen går en ledning direkte til en computer, hvorpå billedet ses i løbet af 2-3 sekunder. Kvaliteten er unik, selv efter at billederne er pakket i jpg-filer og sendt pr. e-mail. Der har kun været yderst positive tilbagemeldinger om billedkvaliteten fra dyrlæger fra bl.a. USA og Tyskland.

Det skal lige understreges, at Østjyllands Hestepraksis er en én-mands hestepraksis. Det er derfor altid Ole Sonne , som foretager røntgen-optagelserne. Dette indebærer således også, at der kan være dage, hvor alle tider er bookede. Bestil derfor røntgen så tidligt som muligt. Det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre at opfylde et ønske om en røntgenfotografiering samme dag, som det bestilles. Det er vores princip, at alle kunder skal have en god service, og dem som er blevet lovet besøg til en bestemt dag, de skal også have det.HANDEL:

Østjyllands Hestepraksis laver mange undersøgelser af heste vedrørende handel - både med udlandet ( USA, England, Norge etc ) og lokal handel i Danmark. I den forbindelse udføres ofte røntgenundersøgelse af hestene.
Røntgenbillederne sendes derefter oftest til køberens dyrlæge eller f.eks. til auktionens veterinære ansvarlige ( ex. Newmarket i England ). Østjyllands Hestepraksis har fået meget fin kritik af røntgenbilledernes kvalitet fra dyrlæger i både USA og England.
For at opnå den optimale kvalitet af røntgenbillederne er det meget vigtigt at få den rette eksponering, god centrering på billedet af den relevante knogle, samt en meget nøjagtig påstilling af hesten. Da Østjyllands Hestepraksis tager røntgenbillederne ude på stutteriet, rideskolen m.m. er det ligeledes vigtigt at have hesten placeret på et plant underlag. Og derudover er der på selve røntgenapparatet placeret flere vaterpas, der kan sikre at eksponeringen foregår nøjagtigt i den ønskede vinkel.

HALTHEDER/TILSKADEKOMMET:

I forbindelse med halthedsundersøgelser eller tilskadekommet hest kan det være indikeret at tage røntgenbilleder for at stille endelig diagnose og klargøre problemets omfang. Dette udføres også på stedet.

Med venlig hilsen

Ole Sonne

Fuld skærmTilbagePlayNæste
TilbagePlayNæste

Retur til indhold | Retur til hovedmenu